1
Boczek wędzony bez kości i skóry
wędzonka - odtłuszczony, wędzony, parzony, niedopuszczalne występowanie niezwiązanej solanki oraz w postaci galaretowatej substancji występującej między tkanką mięsną, a tłuszczową.
PN-86/A-82002
75 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
Kliniczne Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu ul. Reymonta 8 45-066, Opole
(0 )
2
Karczek świeży b/k, wieprzowy
mięso pochodzące z rozbioru młodych sztuk bez kości klasy E, element obrobiony kulinarnie, odtłuszczony. Powierzchnia czysta nie zakrwawiona, bez przekrwień, pomiażdżonych kości. Nie dopuszcza się oślizłości i nalotu pleśni. Barwa mięśni jasno różowa do czerwonej. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa świeżego bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, niedopuszczalny zapach płciowy. PN-86/A-82002
250 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
3
Kiełbasa krakowska sucha
kiełbasa wieprzowa, wędzona, suszona; batony w osłonkach naturalnych lub osłonce białkowej, barwa powierzchni od brązowej do ciemnobrązowej z odcieniem wiśniowym, powierzchnia sucha, czysta, osłonka naturalna ściśle przylegająca do masy mięsnej, równomiernie pomarszczona; konsystencja dość twarda musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu. Smak wyraźnie słony, wyczuwalność przypraw i wędzenia; widoczne duże kawałki mięsa. Ø 70-80 mm. Nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność.
150 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
4
Kiełbasa śląska
czysto wieprzowa, z mięsa peklowanego, średnio rozdrobniona, wędzona parzona, w osłonce naturalnej, batony grubości ok. 3 cm, długości do 14 cm, powierzchnia czysta, gładka, sucha, osłonka ściśle przylegająca do farszu, dopuszczalne na pojedynczych batonach nieliczne zawędzone wytryski farszu. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone, dopuszczalne nieliczne drobne otwory powietrzne. Barwa powierzchni słomkowa do brązowej, na przekroju kiełbasy mięsa od bladoróżowej do różowej z niewielką ilością tłuszczu. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej i parzonej, wyczuwalne użyte przyprawy, w tym pieprz i czosnek. Konsystencja - ścisła, plastry grubości 3 mm nie powinny się rozpadać, soczysta po podgrzaniu. Cechy dyskwalifikujące: rozległe niedowędzenia, zanieczyszczenia powierzchni, obecność chrząstek lub odłamków kości. Nieświeży zapach, obcy smak. PN-A-82007
50 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
5
Kiełbasa biała parzona
mięso wieprzowe 80%, przyprawy w tym czosnek, majeranek oregano, pieprz czarny, kolendra, natka pietruszki, kurkuma. Kiełbaśnice 28-30 mm. Długość ok 150 mm. Barwa powierzchni biała z widocznymi odcieniami mięsa i przyprawami. Na końcach szpilki drewniane.
Worek foliowy. Barwa mięsa jasnoróżowa do jasnoczerwonej. Konsystencja ścisła. Smak umiarkowanie słony, wyczuwalny smak dodanych przypraw. Niedopuszczalny smaki i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy. WE1441/200
20 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
6
Kiełbasa typu szynkowa, wieprzowa
czysto wieprzowa, chuda, wędzona, parzona; (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 70% wsadu mięsnego), batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Powierzchnia gładka barwy od jasnobrązowej do brązowej; konsystencja ścisła musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu. Smak umiarkowanie słony; przyprawy oraz wędzenie wyczuwalne; duże kawałki mięsa /do 4 cm/. Ø 80-100 mm. Nie dopuszcza się stosowania preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność.
PN-A-82007
150 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
7
Kiełbasa zwyczajna
kiełbasa wieprzowo-wołowa, parzona i wędzona; batony w osłonkach naturalnych, w jelicie wieprzowym cienkim, odkręcane długości 35-40 cm, pozostawione w zwojach; barwa batonu od jasno do ciemnobrązowej; konsystencja ścisła, plastry grubości 3 mm nie powinny się rozpadać; wyczuwalne przyprawy.
PN-A-82007
70 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
8
Łopatka b/k świeża
mięso wieprzowe bez kości, bez golonki, skóry i tłuszczu; mięso pochodzące z rozbioru młodych sztuk klasy E i U; powierzchnia bez przekrwień i pozacinań, barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. Mięso powinno mieć zapach swoisty dla mięsa świeżego; bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych. bez oznak wskazujących na zaparzenie mięśni. PN-88/A-82004
650 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
9
Mięso z szynki b/k
mięso wieprzowe bez kości, bez golonki i tłuszczu w kształcie kulki. Powierzchnia gładka, niezakrwawiona, nie postrzępiona, bez opiłków i pomiażdżonych kości, przekrwień i pozacinań. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej, konsystencja jędrna i elastyczna. Mięso powinno mieć zapach swoisty dla mięsa świeżego; bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych. bez oznak wskazujących na zaparzenie mięśni. Mięso pochodzące z rozbioru młodych sztuk klasy E. PN-A-82007
680 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
10
Ogonówka parzona
wędzonka z elementu szynki wieprzowej, bezosłonkowa całkowicie odtłuszczona, niedopuszczalne występowanie niezwiązanej solanki, nie dopuszcza się dzielenia na kawałk musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu; nie dopuszczalne farbowanie powierzchni wyrobu. PN-A-82007
200 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
11
Polędwica sopocka
wędzonka - polędwica wieprzowa o zachowanej strukturze tkankowej, wędzona, parzona, bezosłonkowa; polędwica w jednym kawałku anatomicznym - nie dopuszcza się dzielenia na kawałki musi w swojej strukturze być zwarta tak, aby nadawała się do krojenia maszynowego w plastry, tj. nie może się kruszyć przy krojeniu; użyty surowiec może pochodzić tylko z młodych sztuk; wielkość jednej sztuki polędwicy 1,10 - 1,50 kg; niedopuszczalne farbowanie powierzchni wyrobu. PN-A-82007
350 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
12
schab wieprzowy b/k świeży
powierzchnie cięć gładkie, brak odłamków kości, powierzchnia mięśnia pozbawiona okrawy tłuszczowej, sucha do lekko wilgotnej. Niedopuszczalna powierzchnia mokra oślizła lub spleśniała. Brak śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny odcień szary, zielonkawy lub ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Niedopuszczalny zapach zaparzania, psucia, płciowy, moczowy bądź inny obcy zapach. PN-A-82023
800 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
13
Smalec wieprzowy
opakowanie: kostka 0,20 - 025 kg lub pudełko plastikowe 0,20 - 0,40 kg - wytopiony ze słoniny i tłuszczu drobnego. Zawartość nie miej niż 90% tłuszczu i nie więcej niż 2% wody. Barwa biała z odcieniem kremowym o konsystencji ścisłej, miękkiej. Zapach swoisty. Brak śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
180 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
14
Szynka wędzona tradycyjnie
wędzonka - mięso wieprzowe z szynki 90%, woda, sól, przyprawy: pieprz, papryka, kwiat gałki muszkatałowej, seler, bulion wegetariański, olej rzepakowy, cukier gronowy. Kształt nieforemnego walca lub okrągły. Barwa powierzchni ciemnobrązowa, z odcieniem wiśniowym, tłuszczu kremowa do jasnobrązowej. Sznurowana. Worek foliowy. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej, barwa tłuszczu biała. Konsystencja dość ścisła. Smak umiarkowanie słony. Wyczuwalne tradycyjne wędzenie. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy.
200 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
15
Wątroba wieprzowa świeża
jędrna i elastyczna, lekko błyszcząca, barwy brązowo - wiśniowej, powierzchnia wilgotna, dopuszczalne nieznaczne obeschnięcia, niedopuszczalna powierzchnia mokra, obślizła lub ze śladami pleśni. Wątroba powinna być czysta bez śladów jakiegokolwiek zanieczyszczenia. Woreczek żółciowy usunięty. PN-86/A-82004
10 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
16
Wolowe b/k ekstra gat. I świeże
z młodych tusz do 24 miesięcy, element bez kości uzyskany z udźca młodej wołowiny, tzw. "zrazowa górna". Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny kolor ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Bez tłuszczu zewnętrznego. Konsystencja - jędrna, elastyczna, bez przerostów tłuszczowych, skórek, chrząstek, oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. Obrobiony kulinarnie, bez oznak wskazujących na zaparzenie mięśni. PN-88/A-82003
80 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
17
Wołowe b/k gulasz świeży gat. I
z młodych tusz do 24 miesięcy (kawałki mięsa o wymiarach 5 cm na 7 cm). Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny kolor ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Bez tłuszczu zewnętrznego, ścięgien skórek, chrząstek oraz tkanki łącznej. PN-88/A-82003
200 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
18
Wołowe z łopatki świeże gat. I (kulka)
z młodych tusz do 24 miesięcy. Barwa mięsa jednolita w całym elemencie, jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny kolor ciemnoczerwony. Zapach swoisty, świeży. Bez tłuszczu zewnętrznego. Konsystencja - jędrna, elastyczna, bez przerostów tłuszczowych, skórek, chrząstek, oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. PN-88/A-82003
30 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
19
Pieczeń wieprzowa typu śląska śniadaniowa
produkt opakowany w foremce prostokątnej o wymiarach około: szerokość 10 cm; długość 25 cm. Konsystencja ścisła, średnio mielona, plaster o szerokości 5 mm nie powinien się rozpadać. Barwa powierzchni słomkowa do brązowej, na przekroju bladoróżowej do różowej z niewielką ilością tłuszczu. Smak łagodny z wyczuwalnymi przyprawami pochodzenia naturalnego. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. PN-A-82012
50 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
20
Schab pieczony
schab wieprzowy 80%, woda, sól, glukoza,, ekstrakty przypraw, majeranek, aromat dymu wędzarniczego. Kształt zbliżony do nieforemnego walca lub porosty, barwa powierzchni jasno do ciemnobrązowej. Na wierzchu posypka z ziół. Pieczony w osłonce foliowej Worek foliowy. Barwa mięsa jasnoróżowa. Konsystencja mięśnia dość ścisła. Smak w miarę słony z lekkim wyczuciem pieczenia i wędzenia. Niedopuszczalny smaki i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy, inny obcy.
100 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
Komunikaty